ar bietēm man ir īpašas attiecības. bērnībā man bietes nepatika, jo padomju laikos bietes nez kapēc bija jāvāra briesmīgajā ātri vārāmajā katlā, no kā man bija bail dēļ tā, ka tvaiks mūždien skaļi gāja pa gaisu un man likās, ka tūlīt tūlīt viss kastrolis uzies gaisā…
bet tagad… tagad biete ir pat nokļuvusi Gatavo Za logo. es protams bietes nevāru nekādos šņācošos katlos, ja vajag bieti novārīt tad pagaidu to stundiņu un vāru “normālā” katlā. bet visbiežāk es bietes cepu cepeškrāsnī – tā vienkārši, piepildu cepešpannu, pārslaku olīveļļu, balzamiko, pārkaisu ar jūras sāli un kopā ar kazas sieru nekas labāks tiešām nevar būt.
… un nu krāsnī ceptās bietītes iecienījuši arī mani draugi.
Krāsnī ceptas bietes un burkāni ar koriandra sēklām
Nepieciešams:
bietes
burkāni
olīveļļa
koriandra sēklas
jūras sāls
balzamiko etiķis
Pagatavošana:
Bietes un burkānus nomizo (jaunās bietītes un burkānus var pat nemizot). Burkānus sagriež garenās šķēlēs, bietes četrās daļās (lielākas bietes garenās šķēlītēs). Liek uz cepampannas, pārslaka ar olīveļļu, balzamiko etiķi, pārkaisa jūras sāli un viegli sasmalcinātām koriandra sēklām. Nedaudz apmaisa.
Liek cepties cepeškrāsnī 220C. Cep apmēram pus stundu, līdz dārzeņi mīksti, tomēr mazliet kraukšķīgi.
Garšīgi kopā ar sadrupinātu kazas sieru un apgrauzdētiem lazdu riekstiem.