teikšu jums godīgi, esmu izvēlīga, uz jaunām lietām, īpaši kaut kādiem graudiņiem no tālām zemēm sākumā skatos ar skepsi. par Latvijas eko veikaliņiem smīnēju, domājot, ka viss tur nopērkamais nav iekļaujams normālā ēdienkartē. bet nu bieži vien iebraucu kādā, tad nopērku kādus rupja maluma miltus, eko gaļu, garšvielas vai ko citu. lūk viena lieta, ko tikai nesen uzdrošinājos izprovēt ir quinoa (vai varbūt latviski – kinoa…).
un quinoa graudi ir ļoooti veselīgi un garšīgi arīdzan. kaut kas starp kuskusu un rīsiem manuprāt. lielisks apraksts par quinoa ir visu zinošajās Četrās Sezonās.
quinoa kopā ar vīnogu kauliņu eļļā apceptiem šalotes sīpoliņiem, fetu un valriekstiem izvērtās par gana sātīgām pusdienām.
strādātu es normētu darba laiku kādā birojā, noteikti ņemtu toverītī ko tādu līdz. pusdienām.
Quinoa ar šalotes sīpoliņiem, Feta sieru, tomātiem un valriekstiem
Nepieciešams:
150 g quinoa graudi
300 g ūdens
sauja šalotes sīpolu
4 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas (vai tikpat labi olīveļļa)
garšaugu sāls, mazliet Garam Masala (vai citas garšvielas pēc izvēles)
3 ēd.k. Feta siera
1 liels tomāts
2 ēd.k. rupji sasmalcinātu valriekstu
1 ēd.k. pētersīļu
Pagatavošana:
Quinoa kārtīgi noskalo tekošā ūdenī. Liek katlā, pielej ūdeni, vāra apmēram 10-15 minūtes līdz ūdens izvārijies un qinoa graudi kļuvuši caurspīdīgi un mīksti. Kamēr quinoa vārās, smalkās ripiņās sagriež šalotes. Pannā uzkarsē vīnogu kauliņu eļļu, pievieno garšvielas un šalotes. Apcep. Kad quinoa gatavs, pievieno šalotes un eļļu, kurā tie cepās. Atdzesē. Tikmēr sagriež tomātu, sasmalcina valriekstus un pētersīļus, sadrupina Feta sieru. Liek klāt quinoa un samaisa.
Varat sist sev uz pleca – būsiet veselīgi ēduši!