Lai arī no siltajām zemēm nākuši, kur cukīni sezona, šiem garša nudien tāda pati kā pašu dārzā audzētiem. Šodien tapa cukīni tarte. Gribas man šo saukt par tarti, ne pīrāgu. Tā smalkāk… un nav jau arī strikti noteikts, kas tad ir tie parametri, kas atšķir tarti no pīrāga (amerikāņu pie) vai franču quiche. (parasti tā ir kārtainā vai smilšu mīkla uz kuras liek gan sāļos, gan saldos pildījumus.)
Kopā ar lapu salātiem un, piemēram, vēsu Riesling vīnu, sanāks glaunas vakariņas. Es tā varētu katru dienu…
Pikantā cukīni tarte
Nepieciešams:
1 cukīni
1 loksne saldētas kārtainās mīklas (ap 250 g)
2 olas
180 g pilnpiena biezpiena
3 ēd.k. grillētu tomātu eļļā (esmu iecienījusi Rimi ražojumu)
4 ēd.k. Feta siera
1/2 tējk. garšaugu sāls
mazliet svaigi maltu piparu
eļļa no tomātiem apslacīšanai
Pagatavošana:
Kārtaino mīklu atsaldē, izrullē mazliet lielāku kā cepampanna. Izklāj pannā tā, lai būtu pāris cm maliņas uz augšu. Kamēr gatavo pildījumu, pannu ieliek ledusskapī.
Pildījumam kārtīgi sakuļ olas ar garšvielām, pievieno biezpienu, Feta sieru. Kuļ līdz viendabīgai masas konsistencei. Beigās viegli iemaisa smalki sagrieztus grillētos tomātus. Izņem mīklu no ledusskapja. Uzlej pildījumu. Pa virsu kārto plānās šķēlītēs sagrieztu cukīni, ko pārslaka ar eļļu no tomātu burciņas.
Like cep ties cepeškrāsnī 190 C apmēram 25 – 30 minūtes, līdz mīklas maliņas kļuvušas zeltaini brūnas.
Ir jau skaists tāds vēlais rudens ar zaļu zāli un maziem lietus pilieniņiem tajā, pēdējiem krāsu pleķīšiem puķu dobē… Bet vai šogad ziema ar pienāks?!