Dārgie draugi un citi lasītāji, novēlu jums fantastisku Jauno gadu! Tieši tādu kādu to iztēlojaties šodien – otrajā gada dienā. Un neļaujiet kādam mainīt jūsu domu visa gada garumā, kas tik bieži dzīvē gadās.
Ja par mani – jūtos neizsakāmi labi, Jaunajam gadam iesākoties, jo zinu kurp man jāiet. Tā ir tik laba sajūta, ka no domas vien gribas iespurgties.
Ziemassvētkos zem eglītes man bij atstāta viena jauna forša pavārgrāmata – Gvinetas Paltrovas pavārgrāmata. Sākumā ideja par Holivudas aktrises pavārgrāmatu var šķist tīrais PR, bet pavērojot plašāk – Gvineta Paltrova jau sen vairs nav tikai blondā, Oskaru ieguvusī aktrise. Viņa ir veselīga dzīvesstila sludinātāja, dzīves baudītāja, gurmāne, viņa lieliski gatavo, viņa dzied, viņas vēstkopai GOOP seko simtiem tūkstoši visā pasaulē, viņai ir 2 jauki bērni, nu un, jā, vīrs – Coldplay Kriss Mārtins. Vienvārdsakot, ir interesanti ik pa laikam uzmest aci, kā tad iet Gvinetai Paltrovai.
Šī ir Gvinetas pirmā pavārgrāmata.
150 vienkāršas, visiem pagatavojamas receptes un ieteikumi, personīgi komentāri un ainiņas iz dzīves – tas padara grāmatu baudāmu.
Jau pirmo reizi izšķirstot, man iekrita acīs foršas salātu mērces recepte. Un kas to padara foršu ir pievienotais kļavu sīrups.
Kopā ar lapu salātu, spinātu, redīsu, paipalu oliņu salātiem un karsti kūpinātiem laša vēderiņiem, bij ļoti gardi.
Lapu salāti ar redīsiem, paipalu olām, laša vēderiņiem un Gvinetas kļavu sīrupa mērcīti
Nepieciešams:
pāris saujas lapu salātu mix
redīsi
paipalu olas
lociņi
svaigi malti pipari
karsti kūpināti laša vēderiņi
Mērcei:
2 tējk. Dižonas sinepes
4 tējk. kļavu sīrups (šis ir 2x vairāk kā oriģinālajā receptē, gribējās saldāk)
60 ml baltvīna etiķis (atkal atkāpos no receptes, jo mājās vienkārši nebija sarkanvīna etiķis)
2 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļa
125 ml olīveļļa
jūras sāls
svaigi malti pipari
Pagatavošana:
Sagatavo mērci – samaisa kopā sinepes, kļavu sīrupu, etiķi. Lēnām, patstāvīgi maisot, pievieno eļļas. Pievieno sāli un piparus.
Bļodiņās kārto salātus, daiviņās sagrieztus redīsus, sakapātus lociņus, laša gabaliņus un uz pannas uzceptas paipalu oliņas. Pārkaisa ar garšvielām. Pārlej ar sagatavoto mērci.