Kviešu miltu vietā izmantoju auzu miltus, cukura vietā lietoju medu. Plus āboli, rieksti un mazliet vaniļas ekstrakta. Piedevai krējums un kļavu sīrups. Gardas pankūciņas vakariņām. Un garšo bērniem. Bērni paēduši, vecāki laimīgi. Ideālās vakariņas.
Ābolu pankūciņas ar riekstiem un medu
Nepieciešams:
1 glāze bezglutēna pilngraudu auzu miltu (nopērkami daudzviet, arī Rimi)
1 glāze piena
2 olas
2 nelieli āboli
2 ēd.k. medus
sauja rupji sasmalcinātu valriekstu
daži pilieni vaniļas ekstrakta
sviests cepšanai
Pagatavošana:
Nomizo un uz rupjās rīves sarīvē ābolus. Sakuļ olas, pievieno pienu, miltus un medu. Kuļ līdz viendabīgai masai. Iemaisa ābolus, riekstus un vaniļas ekstrakstu.
Mazo pankūku pannā izkausē sviestu un pa karotei katrā daļā lej mīklu. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas.
Pasniedz ar krējumu un kļavu sīrupu.
mēs neesam ēduši kopš kāzām. gribam ēst.
Man no shí daudzuma, labi ja 4-5 pankúcinjas tik sanáca! 😦
Tad cepi lielās pankūkas, ja 4-5 tik sanāca? Tieši ar šādām izejvielām, kā rakstu receptē, sacepu pankūciņu kalnu kā bildēs.