Tāds man noskaņojums. Pavasarīgs. Par spīti trakajam aukstumam ārā.
Kā tā? Nu tā… es gatavoju un fotogrāfēju vairākiem preses izdevumiem. (Drīz padalīšos.) Nu un šajās, būtībā laikam aukstākajās šīs ziemas dienās, nācās iztēloties jau maigo ziemas noskaņu martā, ar pirmajiem plaukušajiem pavasara ziediem.
Un tā iespaidā arī sanāca šis stāstiņš ap kraukšķīgajiem, sulīgajiem cukīni plācenīšiem. Zaļš ar zaļu uz zaļa…
Pavasarīgie cukīni plācenīši
Nepieciešams:
1 cukīni
1 vistas fileja
2 olas
glāze miltu
4 ķiploka daiviņas
1 tējk. svaigas timiāna lapiņas
zaļumu sāls
svaigi malti pipari
krējums
Pagatavošana:
Olas sakuļ ar garšvielām. Sasmalcina ķiploku. Sīki sagriež vistas fileju. Uz rupjās rīves sarīvē cukīni. Visu iepriekš minēto + miltus kārtīgi sajauc kopā. Olīveļļā cep neliela izmēra plācenīšus, apcepot zeltaini brūnus no abām pusēm.
Pasniedz ar krējumu un svaigām salātlapām.
aaaaaaaaa – tik apetiitliigi un vienkaarshi 🙂