amizantā avokado zupa un kokosriekstu gardumi.

Šī nav parasta zupa. Amizanta, šķiet, ir īstais vārds, lai to aprakstītu, kaut gan nezinu vai šādu apzīmējumu var lietot aprakstot ēdienu…  Jā, arī sātīga, krēmīga, krāšņa. Nevajadzētu daudz atkāpties no receptes. Jo, teikšu godīgi, pirmo reizi gatavojot garša nebija tik laba kā citas reizes.
Man vislabāk patīk skaisti zaļā zupas krāsa, ko vēl vairāk pastiprina cukīni un puravs, kas pievienoti.

Ir arī aukstā versija avokado zupai. To izmēģināšu vasarā.

Avokado zupa

Nepieciešams:

1/2 avokado (vajadzētu piemeklēt īpaši gatavu)
1 cukīni
1/2 neliela sīpola
1 ķiploka daiviņa
2 cm purava
1/2 tējk. zaļumu sāls
1 ēd.k. saulespuķu eļļas
1 ēd.k. saldā krējuma (neobligāti)

Pagatavošana:

Uz pannas, saulespuķu eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu, ķiploku un puravu, pievieno nemizotu, šķēlītēs sagrieztu cukīni un cep vēl pāris minūtes. Tad dārzeņus pārliek katliņā un pārlej ar verdošu ūdeni (tik daudz, lai apsedz dārzeņus). Pievieno zaļumu sāli.
Vāra līdz cukīni mīksti. Pievieno nomizotu un gabaliņos sagrieztu avokado un sablenderē. (Zupu pēc tam vairs nevāra) Pēc vēlēšanās pievieno saldo krējumu, kaut gan zupa ir gana sātīga arī bez tā.

Bet saldajā – kaut kas tik vienkāršs, tik maigs un salds… kokosriekstu cepumi, kas burtiski kūst mutē.

Kokosriekstu cepumi

Nepieciešams:

3 olu baltumi
3 ēd.k. pūdercukura
9 ēd.k. kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana:

Tīrā traukā sakuļ olu baltumus, kam pievienota šķipsniņa sāls. Kad olu baltums ir stingrās putās, pa vienai ēd.k. pievieno pūdercukuru, pēc katras pievienošanas reizes kārtīgi sakuļot. Tad viegli iemaisa kokosriekstu skaidiņas.
Uz cepampannas ar ēdamkaroti liek masu, veidojot nelielas čupiņas.
Cep cepeškrāsnī 140C apmēram 25 minūtes, līdz cepumi kļūst viegli brūngani.

 

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s