Briseles kāposti. Tiešām nezinu kapēc tiem ir izveidojusies tik slikta reputācija. Tie tiek saukti par neinteresantākajiem un negaršīgākajiem dārzeņiem… Muļķības. Jautājums kā tos pagatavo.
Un… ne mazāk svarīgi, tie ir ļoti veselīgi, satur C vitāmīnu, šķiedrvielas, folijskābes u.c.
Starp citu, šovasar domāju piemājas dārziņā iesēt Briseles kāpostus, tie izaug tik skaisti, uz viena kāta vairāki desmiti mazo kāpostiņu.
Briseles kāpostiņi ar cūkgaļas šķiņķi, mandelēm un lociņiem
Nepieciešams:
300 g Briseles kāposti
pāris šķēles cūkgaļas šķiņķa
sauja mandeļu
1 ēd.k. sviesta
lociņi
jūras sāls
Pagatavošana:
Briseles kāpostus noskalo, apgriež kātiņus, liek verdošā ūdenī, kam pievienotas pāris šķipsniņas jūras sāls un vāra apmēram 6-7 minūtes. Tikmēr uz pannas apgrauzdē mandeles, atdzesē un noloba miziņas. Kad Briseles kāpostiņi gatavi, bet vēl pietiekami stingri, liek uz pannas izkausētā sviestā, pievieno plānās šķēlītēs sagrieztu šķiņķi un ātri apcep lielā karstumā, regulāri apmaisot un skatoties, lai kāpostiņi nepaliek pārāk brūni. Kārto šķīvī, pārskaisa ar sasmalcinātām mandelēm un lociņiem.
Saldie, sulīgie mandarīni šoreiz kļuva par želeju, kam pa virsu liku vaniļas panna cotta un tas kopā… mmm… tas kopā bija… tas bija… ļooooti garšīgi.
Panna Cotta ar mandarīnu želeju
Nepieciešams:
150 ml mandarīnu sulas (apmēram no 3-4 mandarīniem)
90 želejas cukura
1/2 ēd.k. medus
200 ml saldā krējuma
50 ml piena
80 g želejas cukura
1/2 vaniļas pāksts (vai daži pilieni vaniļas esences)
Pagatavošana:
Mandarīnu sulu kopā ar želejas cukuru uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, bet nevāra. Pievieno medu. Mazliet atdzesē, lej trauciņos apmēram 1.5 cm augstumā un liek ledusskapī apmēram uz pus stundu.
Tikmēr pagatavo panna cotta. Katliņā lej saldo krējumu, pienu, pieber želejas cukuru, pievieno 1/2 vaniļas pāksti. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Mazliet atdzesē, izņem vaniļas pāksti, gareniski to pārgriež un ar apaļu nazi vai mazu karotīti izņem vaniļas sēkliņas, liek atpakaļ katliņā. Katliņa saturu sadala pa želejas trauciņiem. Liek atpakaļ ledusskapī un atdzesē vismaz pāris stundas.
Tad apsēžas ērtā zvilnī uz bauda panna cottu ar mandarīnu želeju… ļoti lēnām. Jo ātrāk ēdīsiet, jo ātrāk apēdīsies. hi hi
Sveika,
vai receptē minētais želejas cukura daudzums nav pārāk liels attiecībā pret mandarīnu sulu? Tikko uztaisīju šādu versiju un sula sanāk pārmērīgi salda, turklāt uz želejas cukura priekš panna cottas minēts,ka 90gr cukura nepieciešams 3–400g piena..
Droši vien, ka varētu arī mazāk likt želejas cukuru. Man gribējās, lai želeja ir ļoti stingra. Panna cottai, savukārt, liku mazāk želejas cukura kā ieteikts, lai krēmīgāka. Tas kā patīk…