Saldo kartupeli es šopavasar esmu ļoti iemīlējusi, kā redzat. Man ļoti garšo. Šī kombinācija ar cannellini pupiņām bija pārsteidzoša. Klāt lapu salāti un interesanta mērcīte, kā arī viegls baltvīns.
Saldā kartupeļa un cannellini pupiņu bumbiņas ar kazas piena mērcīti un zaļajiem salātiem
Nepieciešams:
1/2 saldais kartupelis
1 bundža konservētas cannellini pupiņas
2 tējk. kļavu sīrupa
5 ēd.k. milti
2 ēd.k. rīvmaize
garšvielas
augu eļļa
mērcei: 3 ēd.k. kazas piena krējums (es pirku Centrāltirgū)
daži pilieni balzamiko etiķa
daži pilieni mango etiķa (vai kāda cita aromatizētā etiķa)
1 ēd.k. majonēze
zaļo salātu asorti
1/2 avokado
Pagatavošana:
Uzvāra saldo kartupeli ar visu mizu. Mazliet atdzesē, nomizo un ar dakšinu saspaida. Cannellini pupiņām nolej šķidrumu, arī saspaida ar dakšiņu un pievieno kartupelim. Pievieno pārējās sastāvdaļas – miltus, rīvmaizi, kļavu sīrupu, garšvielas pēc izvēles, samaisa. Pannā uzkarsē eļļu, veido nelielas bumbiņas no kartupeļa masas un apcep zeltainas.
Pagatavo mērci, visas mērces sastāvdaļas kārtīgi sakuļot kopā. Ja īsti nepatīk kazas piena izstrādājumu garša vai aromāts, mērcei var izmantot tikai majonēzi kopā ar etiķiem.
Pasniedz ar avokado un zaļo lapu salātiem.
Lai jums saulaina un izdevusies nedēļa!