Jā, priecīgas un aizraujošas jums šīs Lieldienas! Paspēlēties, pajokoties, paripināties – lai jautri. (Cerams laika prognoze ar 20 cm sniegu Lieldienās nepiepildīsies…)
Zemāk arī mana pashas recepte.
Klasiskā pasha (Za versija)
Nepieciešams:
400 g vājpiena biezpiena
100 ml saldā krējuma
2 olas dzeltenumi
50 sviesta (istabas temp.)
3 ēd.k. brūnā cukura
1/2 tējk. rīvēta apelsīna miziņa
2 ēd.k. ķiršu brendija
1/2 sauja žāvētas aprikozes
žāvētas plūmes
valrieksti
marmelāde pēc izvēles
Pagatavošana:
Žāvētās aprikozes sagriež mazos gabaliņos un aplej ar brendiju. Noliek malā. Sviestu sakuļ ar 2 ēd.k. cukura, pa vienam pievieno olas dzeltenumus, tad pievieno biezpienu, apelsīnu miziņu, sasmalcinātus žāvētos augļus, arī aprikozes brendijā, riekstus, marmelādi. Beigās iecilā sakultu saldo krējumu, kam pievienota 1 ēd.k. cukura.
Sagatavo trauku, izklāj ar samitrinātu marli, kas izgriezta pēc izmēra. Liek biezpiena masu trauku, tā lai ir ar nelielu kaudzīti. Pārklāj marles males pāri, uzliek šķīvi pa virsu, tad apgriež visu otrādi. Tas tapēc, lai nostāvoties iztek liekais šķidrums. Liek uz nakti ledusskapī.
Bauda Lieldienu rītā. Svētki ir klāt.