Kā jums šī nedēļa? Interesanta, izdevusies? Man pirmdiena bija pilna darba diena ar fotoaparātu rokās, otrdien nokļuvu “skolas solā”, bet jau trešdiena izvērtās par mazo piektdienu. Viss balansā.
Kas par “skolas solu”, jautāsiet? Tāds kurā atļauts ēst un dzert, un kurā sēžot negribas skatīties pulkstenī. Vārdu sakot, tuvojas vasaras sezona, svaigu augļu un dārzeņu sezona, un es devos pēc iedvesmas uz pavārkursiem, kā to visu vasaras bagātību pārvērst gardos ēdienos, neizmantojot plīti un cepeškrāsni. Tas vienā vārdā saucas – svaigēšana. Tas gan nebūt nenozīmē, ka mēģināšu kļūt par svaigēdāju, nē nē, esmu par dažādību, arī šašliks man garšo, bet gatavot vēl veselīgāk, to es mēģināšu. Sekojiet līdz!
Nu un pavārkursu iedvesmota, šodien pagatavoju saldo augļu zupiņu ar riekstu krēmu (to gan nevienam svaigēdājam nesakiet!!). mmm, debešķīga kombinācija. Un garšo bērniem.
Augļu zupiņa ar riekstu krēmu
2 -3 porcijām nepieciešams:
zupai: 2 apelsīni
2 banāni
1 mango
1/2 laima sula
krēmam: sauja lazdu riekstu (visgardāk būs, ja tos apgrauzdēsiet)
100 ml saldā krējuma
2 ēd.k. Mascarpone siers
1 ēd.k. kļavu sīrupa
Pagatavošana:
Apelsīnu nomizo, sagriež palielos gabalos, banānu un mango nomizo, liek blenderī, piespiež laima sulu, pielej 1 glāzi ūdens. Kārtīgi sablenderē. Pēc vajadzības, izkāš caur rupju sietu (apelsīna plēvītes mēdz būt stingras un kārtīgi nesasmalcināties). Pagatavo krēmu. Smalcinātājā vai ar nazi sasmalcina lazdu riekstus. Saldo krējumu saputo, pievieno Mascarpone sieru, kļavu sīrupu un lazdu riekstus. Samaisa.
Lej bļodiņās augļu zupu, pievieno krēmu. Bauda nekavējoties.
O, burvīga ideja, nudien! 🙂 +skaisti, kā vienmēr!