pirmie importa rabarberi.

Pēdēja laikā vismaz mana vietējā Rimi dārzeņu un augļu nodaļa ir kā tāds pārpilnības rags. Saldie kartupeļi, svaigas vīģes, burkāni ar zaļiem lakstiem, arbūzi, super labi mango un pat Holandiešu rabarberi. Rabarberi laikam ir pirmais ko gaidu no jaunās ražas. Ņēmu ciet. Bija jau tādi blāvi, garu ceļu braukuši, bet nu vienalga, sanāca gan bērniem sīrups dzeršanai, gan gardi zemeņu rabarberu kēksiņi sestdienas rītam. Šoreiz pārmaiņas pēc ar ricotta sieru.

Zemeņu rabarberu kēksiņi

Nepieciešams:

1/2 glāze rabarberu (sasmalcināti un atsuloti)
1 1/2 glāze svaigas vai saldētas zemenes
2 olas
4 ēd.k. cukura
1 1/2 glāze miltu
1/2 glāze ricotta siers
1/2 glāze sviesta
1/2 tējk. jūras sāls
1 tējk. cepamā pulv.
daži pilieni vaniļas ekstrakta

Pagatavošana:

Olas sakuļ ar cukuru, pievieno ricotta sieru, vaniļas ekstraktu un izkausētu sviestu. Citā traukā miltus samaisa ar jūras sāli un cepamo pulveri. Miltu maisījumu pievieno sakultajām olām. Viegli iemaisa veselas zemenes un sasmalcinātos rabarberus. Pilda mufinu pannā. Cep 200C apmēram 25 minūtes, līdz kēksiņu cepurītes skaisti brūnas.
Pasniedz siltus ar plombīra saldējumu vai pavisam atdzesētus pie tējas. 

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s