Šoreiz tā interesanti – tikko vienas garās brīvdienas beigušās, kad nākamās jau klāt. Lai jums priecīgas un saulainas! Te dažas ainiņas no pagājušajām brīvdienām pie zvēriem, Istabā, mežā, lasot vizbulītes + gardum gardas saldā kartupeļa un karamelizētu sīpolu tartītes.
Saldā kartupeļa, karamelizētu sīpolu un auksti kūpinātas cūciņas tartes
Nepieciešams:
2 plāksnes kārtainā mīkla
2 sīpoli
2 ēd.k. sviesta
1 tējk. brūnā cukura
1 paliels saldais kartupelis
3 šķēles auksti kūpināta cūkgaļa
sauja rīvēta cietā siera
jūras sāls, pipari
olīveļļa
Pagatavošana:
Sīpolus sagriež plānās ripiņās un sautē sviestā apmēram 20 minūtes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno cukuru, samaisa. Saldo kartupeli sagriež plānās šķēlītēs, apcep eļļā līdz mīksti, pievienojot jūras sāli. Cūkgaļu sagriež mazos kubiņos.
Kārtaino mīklu sagriež 6 taisnstūra daļās. 1 cm no taisnstūra malām viegli iegriež ar nazi, bet nepārgriežot mīklu. Vidu sadursta ar dakšiņu (lai mīkla nepūšas). Mīklai vidū liek čupiņu saceptos sīpolus, virsū – saldo kartupeli, cūkgaļu, rīvētu cieto sieru un uzmaļ piparus, uzber zaļumus, pēc vēlēšanās un viegli pārslaka ar olīveļļu. Liek cepties cepeškrāsnī 200C apmēram 15 minūtes, līdz mīklas maliņas kļuvušas zeltainas.
Kombinācijā ar baltvīnu… mēli var norīt…
Receptei iedvesmojos no fresh365 bloga.
Un vēl… arī es, kā vairums, esmu Instagram varā. Patīk paniekoties, patīk. Ja ir interese – zaneuzule @ Instagram.