Ievas Siguldā ir pilnā plaukumā, kā tādi lieli, balti gubu makoņi pilnas gravas malas. Un viss smaržo, kā smaržo… Lai cik banāli tas būtu, ieraugot uzplaukstam ievas, pie sevis ik gadu nodungoju “Zied ievas Siguldā…”.
Bet… mazliet tā kā dusmojos uz ievām – tiešām, cik sevi atceros, ievu ziedēšanas laikā laika apstākļi pilnībā sabojājas. Kur tas der?! Tapēc, sajūtu uzlabošanai, pagatavoju ko mīkstu un saldu.
Gandrīz veselīgās auzu, aprikozu un baltās šokolādes bumbiņas
Nepieciešams:
2 glāzes auzu pārslas
1 glāze bezglutēna pilngraudu auzu miltu
1 ola
250 g grieķu jogurta
1/3 pac. + 1 ēd.k. sviesta
2 tējk. cepamais pulveris
1 glāze žavētas aprikozes
1/3 pac. baltās šokolādes
mazliet mandeles
3 ēd.k. zeltainā cukura sīrupa (vai brūnā cukura)
Pagatavošana:
Auzu pārslas uz pannas apgrauzdē 1 ēd.k. sviesta. Olu sakuļ ar cukura sīrupu, pievieno grieķu jogurtu. Izkausē pārējo sviestu un pievieno olu maisījumam. Citā traukā miltus sajauc ar cepamo pulveri, sīkos gabaliņos sagrieztām aprikozēm, sasmalcinātu šokolādi un mandelēm. Sauso maisījumu pievieno olu maisījumam. Kārtīgi samaisa. Veido nelielas bumbiņas, liek uz cepampannas. Cep cepeškrāsnī 200C 15 minūtes.