Esmu atpakaļ. Nemaz nepaguvu atgūties, kad jau ielecu pirmajos darbos.
Bet šodien… šodien atpūšos. Tapēc ēdu ko vieglu, vasarīgu un ātri pagatavojamu. Graudu maize + pilnpiena biezpiens + Trikātas siera bumbas, zemenes un baziliks. Sakombinēju maizīti.
Brīvdienās noteikti pagatavošu kādu recepti, kam iedvesmojos nesenā ceļojuma laikā.
Pagaidām atrādu vienu no manām jaunajām, krāšņajām, ar roku apgleznotajām bļodiņām. Vai nav skaista?
Graudu maize ar biezpienu, zemenēm un baziliku
Nepieciešams:
3 šķēles graudu maize
100 g pilnpiena biezpiena
2 Trikātas sniega bumbas
sauja zemeņu
bazilika lapiņas
sēkliņu maisījums
Pagatavošana:
Graudu maizi apgrauzdē. Biezpienam pievieno siera bumbas, īpaši necenšoties no bumbām notecināt eļļu un sasmalcinātu baziliku. Kārtīgi samaisa. Uz maizēm liek biezpienu, pa virsu zemenes un pārkaisa ar sēkliņām.
Tik vien tā darba. Ideāli brīvdienu brokastīm.