Ai… es ķeru katru mirkli mūsu īsās, bet tik skaistās vasaras. Lai iemūžinātu visus skaistos ziedus, pļavas, laukus, zilās debesis, būtībā vislaik ir jāstaigā ar fotoaparātu rokā, jo nupat pamanīju, ka esmu palaidusi garām rapšu ziedēšanas nedēļu un arī rododendri, gaidot skaisti zilu debesu fonu, nevis lietus gāzes, ir nobirdinājuši savus krāšņos ziedus.
Kā man patīk pirmās vietējās ražas laiks… Tirgus nenoliedzami ir labākā iepirkšanās vieta patreiz.
Un ja ir piemājas dārziņš, kur māsa sastādijusi visādas labas lietas (esmu jau laikam teikusi, ka no manis diemžēl nav iznākusi veiksmīga dārzniece…), tad viens skrējiens uz tirgu pēc jaunajiem kartupelīšiem, zemenēm, saldā krējuma un uz dārziņu pēc saujas pētersīļu, tad pārējās izejvielas, vismaz manā virtuvē, glabājas kā pamatlietas un… viegla, vasarīga maltīte gatava.
Es vienmēr sevi pārsteidzu pagatavojot kādu jaunu pesto veidu. Šoreiz pētersīļu pesto ar valriekstiem. Ideāli. Vienreizēja garša kopā ar vārītiem jaunajiem kartupelīšiem.
Pētersīļu un valriekstu pesto
Nepieciešams:
2 saujas pētersīļu
sauja valriekstu
1 ķiploka daiviņa
sauja smalki rīvēta Parmesan tipa cietā siera
1/3 glāzes valriekstu eļļas
1 tējk. jūras sāls
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas liek smalcinātājā ar asmenīšiem, kārtīgi sasmalcina. Pēc vajadzības pievieno vēl valriekstu eļļu (ja gribas šķidrāku).
Novāra jaunos kartupelīšus ar visu mizu. Nomizo un apviļā pētersīļu pesto.
Bet saldajā – nekad nemēģināta kombinācija. Zemenes + pūdercukurs + balzamiko etiķis. Un pāri – sakults saldais krējums. Gluži kā punkts uz i.
Zemenes ar balzamiko un saldo krējumu
Nepieciešams:
2 saujas zemenes
2 ēd.k. pūdercukurs
1 ēd.k. balzamiko
saldais krējums
pēc vēlēšanās nedaudz riekstu
Pagatavošana:
Zemenes pārkaisa ar pūdercukuru, atstāj uz 1 h. Pārlej balzamiko, samaisa un atstāj vēl uz 15 minūtēm. Tikmēr saldo krējumu saputo ar nedaudz cukuru. Zemenes vēlreiz apmaisa, kārto trauciņos, pārliek putukrējumu, pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem pēc izvēles un… bauda nesteidzoties.
Atbalsojums: Ziemassvētku ēdienkarte 2013 | Lindas Virtuve