Tāda nu bija ideja – sadegt sveces, salikt burciņās, sakārt ābelēs visapkārt, sildīties mīkstās segās un pavakarēt. Pagatavoju plānas, plānas pankūciņas, ko pareizi būtu saukt par krepēm, klāt apelsīnu mērce ar brendiju un medu, un silta, nupat lasītu zāļu tēja.
Bet pārējais… pārējais ir sajūtas…
Apelsīnu krepes
Nepieciešams:
220 g milti
500 ml piens
3 tējk. pūdercukurs
2 olas
1 ēd.k. sviests
1 apelsīna miziņa
augu eļļa cepšanai
Mērcei:
3 ēd.k. medus
1 apelsīna sula
1/2 citrona sula
1/2 ēd.k. sviesta
3 ēd.k. brendija
Pagatavošana:
Miltiem pievieno pūdercukuru un sarīvētu apelsīna miziņu, kuļot, pievieno pienu, sakultas olas un izkausētu sviestu. Kuļ līdz masa viendabīga. (Tā būs diezgan šķidra, bet, tā panāksiet pankūku plānumu). Uz lielās pannas uzkarsē ~2 ēd.k. eļļu un plānā kārtiņā lej mīklu, izpludinot pa visu pannu. Cep pāris minūtes no abām pusēm. Turpina ar pārējo mīklu.
Paralēli pagatavo mērci. Mazā katliņā vai metāla krūzē izkausē sviestu, pievieno medu un karsē pāris minūtes. Pievieno apelsīna un citrona sulu, kā arī brendiju. Noņem no uguns. Un pasniedz ar krepēm.