Mellenes jāēd kamēr var, svaigas, kūciņās, mērcītēs, pankūkās ieceptas, ar pienu un cukuru un galu galā jāsagatavo krājumi ziemai. Šo melleņu pīrāgu šovasar gatavoju vairākkārt. Garšīgi, mazliet kraukšķīgi un sulīgi.
Melleņu pīrāgs
Nepieciešams:
200 ml vīnogu kauliņu eļļa
4 olu baltumi
3 ēd.k. pūdercukura
1/2 glāze mandeles
2 ēd.k. brūnais cukurs
1/2 glāze miltu
1 glāze svaigas vai saldētas mellenes
Pagatavošana:
Eļļu uzkarsē, bet nepieļauj vārīšanos. Mandeles sasmalcina. Viegli sakuļ olu baltumus, pievieno pūdercukuru, brūno cukuru, mandeles un miltus. Pielej eļļu. Masu lej nelielā cepampannā, kas izklāta ar cepampapīru, apmēram 0.5 cm biezumā, pārber mellenes un mazliet piespiež. Cep cepeškrāsnī 170C apmēram 35 minūtes, līdz maliņas kļuvušas brūnas un kraukšķīgas.