Saldi sulīgas, maigas un sārtas – gardās rudens avenes.
Var apēst tāpat, var pagatavot groziņus ar pildījumu. Vakaram, pie tējas.
Pilngraudu groziņi ar avenēm, laimu un kokosriekstu pienu
Nepieciešams:
Mīklai: 1 glāze pilngraudu kviešu miltu
1 ēd.k. smalkie kviešu milti
5 ēd.k. auksta sviesta
1 maza ola
šķipsniņa sāls
1 ēd.k. auksta ūdens
1 glāze avenes
1 ola
1 ēd.k. cukurs
1/2 laima sula + miziņa
1 ēd.k. sviests
1/3 glāze kokosriekstu piens
1 ēd.k. milti
1 ēd.k. kartupeļu ciete
Pagatavošana:
Pagatavo mīklu. Miltus samaisa ar sāli, pievieno uz rupjās rīves sarīvētu sviestu, olu un ūdeni. Samīca viendabīgu mīklu. Pēc nepieciešamības vēl pievieno ūdeni vai miltus. Ar sviesta gabaliņu iesmērē formiņas. Sadala mīklu pa formiņām, izklājot (izspaidot) plānā kārtiņā. Sadursta ar dakšiņu un ievieto ledusskapī (tā panāksiet, ka mīkla nepūtīsies un nemainīs formu).
Pagatavo pildījumu. Olu sakuļ ar cukuru, pievieno laima sulu un miziņu, kā arī izkausētu sviestu un kokosriekstu pienu. Rūpīgi iemaisa miltus kopā ar kartupeļu cieti. Iecilā avenes.
Mīklas formiņas liek cepeškrāsnī un cep 180C ~ 8-10 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un pilda ar aveņu masu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl ~ 30 minūtes.
Pirms pasniegšanas atdzesē un izdekorē ar svaigām avenēm.