Nu gan gandrīz nokavēju… Tik interesantu recepti nevar laist vējā. Meklējam pēdējās vēlās rudens avenes, tās saldās sulīgās, kam nu jau šajā gadalaikā paliek nepiedienīgi atrasties lietū un vējā ārā, bet kas tik skaisti vēl atgādina par vasaru. Esmu absolūti vasaras cilvēks, man kājas sāk salt, kad termometra stabiņš knapi noslīdējis zem 20C, tapēc ikviens atgādinājums par vasaru un siltumu, silda vismaz manu sirdi.
Varbūt izklausās mazliet ekstrēmi – salds + sāļš, saldas avenes un apelsīni + siers un lociņi un sinepes, bet garša… garša ir super.
Aveņu un rīsu salāti
Nepieciešams:
1 pac. Basmati rīsi
1 glāze avenes (vai kazenes)
2 ēd.k. loki
2 ēd.k. Feta siers
1 tējk. piparmētra
Mērcei: 1 apelsīna sula
2 ēd.k. baltvīna etiķa
1 tējk. Dižonas sinepes
sāls, pipari
Pagatavošana:
Rīsus uzvāra kā norādīts uz iepakojuma. Pilnībā atdzesē. Pievieno sasmalcinātus lokus, piparmētru un Feta sieru. Samaisa ar mērci, kas pagatavota sajaucot apelsīna sulu, etiķi, sinepes un garšvielas. Veido kūciņu formas, pārkaisa ar ogām. Tāpat tos var vienkārši pasniegt kā salātus, bļodā, ogas iemaisot.
Cik skaisti zirnekļa tīkli!