Daudziem Latvijā droši vien šis rīts nāca ar nelielu šoku – kā… ziema? Jau ziema? Lapas vēl pie kokiem, ziedošas puķes dārzos, nu un klasiskais – auto vēl vasaras riepas… un dzīve paralizējas.
Mūsmājās tie bija bērnu spiedzieni, super labs noskaņojums un steidzīga ziemas apģērbu meklēšana. Bez biezajiem cimdiem, ziemas jakas, adītās cepures un burkāna sniegavīram šorīt no mājas nevarēja iziet neviens mans bērnudārznieks.
Bet es esmu iespītējusies pret gadalaiku maiņu un šodien piedāvāju vēso arbūza sorbetu brīvdienām.
Arbūza sorbets
Nepieciešams:
3 glāzes no kauliņiem un mizas attīrīta arbūza
150 g grieķu jogurta
1 ēd.k. medus
1 glāze ūdens
Pagatavošana:
Arbūzu kopā ar jogurtu, medu un ūdeni sablenderē viendabīgā masā. Lej aukstumizturīgos traukos un liek saldētavā. Pāris stundas pēc ievietošanas saldētavā, sorbetu ar dakšiņu paskrāpē/pamaisa. To atkārto vēl pēc pāris stundām. Sorbets gatavs baudīšanai, kad sasniegta vēlamā konsistence un sasaluma pakāpe.