Mazas, mazliet pikantas maizītes, kas pagatavotas no karamelizētiem sīpoliem, Čedaras siera un brūnā cukura, kas ietīti kārtainās mīklas rullītī, lieliski sader ar sieru, vīģu zaptīti un vīnu. Domāju labs ieteikums kādai vakarēšanai, tuvējo garo svētku brīvdienu sakarā.
Karamelizētu sīpolu un Čedaras siera maizītes
Nepieciešams:
~400g kārtainās mīklas
1 ēd.k. sviesta
1 liels sīpols
1 tējk. brūnā cukura
1/2 glāze rīvēta Čedaras siera
Pagatavošana:
Sīpolu nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs. Pannā izkausē sviestu, cep sīpolus, līdz tie karamelizējušies. Pievieno cukuru, pēc brīža noņem no uguns un mazliet atdzēsē. Kārtaino mīklu sadala 3 – 4 daļās (es ņēmu saldēto mīklu plāksnes, attiecīgi 4 plāksnītes) un izrullē taisnstūra formās. Vienā malā liek ~ 1 ēd.k. karamelizēto sīpolu un ~ 1 ēd.k. rīvētā siera, otru puses maliņu apsmērē ar taukvielām no sīpolu pannas. Cieši sarullē, sagriež 2 cm gabalos un ar roku mazliet piespiež. Liek uz cepampannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep cepeškrāsnī 200C 12-13 minūtes.
Recepte izskatās kā radīta šīm brīvdienām! Kurā mīklas taisnstūra malā jāliek tie sīpoli un siers – uz garās malas vai īsās? Un tad pretējo jānoziež ar taukvielām?
Es liku šaurākajā galā sīpolus un sieru, cieši sarullēju un pretējo galu ieziedu ar taukvielām, lai rullīts turas ciet. Lai labi garšo!