Šogad svētku laikā, šķiet, neierasti daudz brīvdienu. Tāda sajūta, ka no vienām svinībām jālec nākamajās. Un Ziemassvētku apsveikumi nāk/atbrauc vēl joprojām. Patīkami. Šāds brīnumu laiks ir tikai vienreiz gadā, tad kapēc neizbaudīt dāvināšanas un saņemšanas prieku? Manas meitenes ir noslīpējušas savus priekšnesumus pie eglītes nu jau līdz ideālam, lai tik sajūsmas pilniem saucieniem varētu vērt vaļā kārtējo spīdošo dāvanu papīru.
Līdz svētkiem vai pēc tam (jāskatās pēc apaļo cukini piedāvājuma veikalos), apaļie cukini, pildīti ar veselīgajiem kinoa graudiem un feta sieru ir spēcinošs pamatēdiens.
Nepieciešams:
4 cukini
1 glāze vārīti kinoa graudi
1/2 glāze feta siers
1 tējk. svaigs timiāns
1 tējk. jūras sāls
šķipsniņa svaigi malti pipari
eļļa
Pagatavošana:
Cukini vāra sālsūdenī 15 – 18 minūtes. Noskalo aukstā ūdenī un nosusina. Kinoa noskalo, pielej 1.5 glāzes ūdens un šķipsniņu jūras sāls. Vāra līdz ūdens izvārījies, pa laikam apmaisot.
Cukini nogriež cepurītes, izņem mīkstumu. Pusi no mīkstuma sasmalcina, liek bļodā, pievieno kinoa, feta sieru un garšvielas. Pilda cukini, uzliek atpakaļ cepurītes, liek cepamtraukā, pārslaka ar eļļu un cep cepeškrāsnī 200C, 20 minūtes.
Pasniedz ar skābo krējumu.