Viņi tik ilgi gāja katrs savu ceļu, neliekoties par otru ne zinis. Bet tad satikās ziemā, jo ziemā viss tā skaidrāk uz balta sniega fona, ne kā vasarā – caur puķēm vien. Liktenis bija tā lēmis. Un ieraudzīja viens otru pavisam citām acīm. Dzima silta un mīļa draudzība. Mazliet patiesības, mazliet fantāzijas…
Viņa viņu cienāja ar siltu un spēcinošu pupiņu zupu. Tik aromātisku un krāsainu…
Un tā viņi ceļu turpināja kopā.
Pupiņu un vistas zupa
Nepieciešams:
300 g zirņu un pākšaugu maisījums (no sarkanām un baltām pupiņām, sarkanajām un zaļajām lēcām, turku un šķeltajiem zirņiem)
200 g vistas kauli
1.5 l ūdens
3 cm puravs
2 ķiploka daiviņas
malti pipari
jūras sāls
1 vistas fileja
1 sīpols
1 burkāns
krējums
zaļumi
vīnogu kauliņu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Pākšaugu maisījumu aplej ar ūdeni un atstāj vismaz uz 6 stundām. Tad ūdeni nolej, zirņus un pupiņas noskalo un pielej 1.5 l tīra ūdens, pievieno vistas kaulus, puravu, ķiploku, sāli, piparus un vāra līdz pākšaugi mīksti. Tikmēr sīpolu un vistas fileju sagriež sīkos gabaliņos, burkānu sarīvē uz rupjās rīves un cep eļļā, līdz zeltaini brūni. No buljona izņem kaulu, puravu un ķiploku, un pievieno cepto fileju un burkānus. Vāra vēl max. 5 minūtes. Pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem un krējumu.
Tik garda recepte izskatās… Šo noteikti izmēģināšu tuvākajā laikā! 🙂 Un jā, jāatcerās, ka Tavus recepšu blogus vakaros, pirms gulētiešanas skatīties nedrīkst! 😉
Burvīgi 🙂
Paldies par so recepti. Ka reiz nesen nopirku so paksaugu maisijumu, bet isti nevareju izdomat, ko lai no ta pagatavo. Si recepte ir tiesi tas, kas ir vajadzigs! Un bildes ka parasti – perfektas! 🙂