Šis man bija pavisam jauns garšu salikums. Patika. Sarkanais kāposts + āboli + jāņogu želeja. Pie tam kāposts ir lēni cepts 2 stundas. Recepte nāk no Austrālijas, no manas jaunās What Katie Ate recepšu grāmatas. Jāsaka gan, ka recepte ir daļēja, jo rozīnes klāt es izlēmu tomēr nelikt un, pēc maniem ieskatiem, nācās mazliet pamainīt sastāvdaļu proporcijas.
Vērts izmēģināt kā piedevu pie sulīgas, ceptas gaļiņas.
Lēni cepts sarkanais kāposts ar ābolu un jāņogu želeju
Nepieciešams:
1/2 sarkanā kāpostgalva
2 ēd.k. sviests
1 ēd.k. cukurs
3 ēd.k. baltvīna etiķis
1/2 tējk. jūras sāls, pipari
1/2 ābols, sarīvēts uz rupjās rīves
2 ēd.k. jāņogu želeja
2 zariņi svaigs timiāns
1/2 glāze ūdens
Pagatavošana:
Vidēja izmēra karstumizturīgā katliņā (ko var ar vāku ievietot cepeškrāsnī) liek sviestu, cukuru, baltvīna etiķi, garšvielas un ūdeni. Uz plīts uzkarsē, līdz sviests izkusis. Pievieno sagrieztu kāpostu, kārtīgi samaisa, līdz visi kāposti ir mitri. Kad kāposti sāk vārīties, katliņam uzliek vāku un liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180C. Cep 2 stundas, ik pa laikam pārbaudot, vai nav jāpievieno vēl ūdens. Pēc 2 stundām, katliņu izņem no cepeškrāsns, pievieno rīvēto ābolu un jāņogu želeju. Uzliek vāku un liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm.
Pirms pasniegšanas pārkaisa svaigas timiāna lapiņas.