laiks gailenēm un gaileņu tartei.

DSC_3984

Lai arī uhhh… kāda vasara ir bijusi – saulaina, bez lietiem un aukstumiem – sēņu raža mežos padevusies gana laba. Gailenītes jau no vasaras vidus, nu arī bekas un citas sēnes gozējas mežā. Tik iet mežā griezt… Vai doties uz tirgu. 🙂

DSC_7685 copy

Gailenes no sēnēm man mīļākās, gan garšas, gan ieguldāmā darba ilgumā tās notīrot. Gatavoju šo un to, klasiskās sēņu mērces, žuljēnu, tartes, vai vienkārši sacepu sviestā ar salviju un lieku uz grauzdētām maizītēm.

DSC_3996

Šoreiz lai top tarte, iespējams, viens no maniem iecienītākajiem ēdieniem.

DSC_4013

GAILEŅU TARTE AR KAZAS SIERU

Nepieciešams:

3 plāksnes saldētas kārtainās mīklas
1 l gailenes
1 sīpols
2-3 ēd.k. sviests
1/2 glāze mīkstais kazas siers
1/2 glāze rīvēts cietais siers
3 olas
1/2 glāze saldais krējums
garšaugi pēc izvēles – timiāns, salvija sader ar gailenēm lieliski
1 /2 tējk. jūras sāls
pāris šķipsniņas svaigi malti pipari

Pagatavošana:

Tartes formu apsmērē ar taukvielām vai izklāj ar cepampapīru (ja lieto silikona formu kā es, tas nav nepieciešams).
Gailenes un sīpolu notīra un sasmalcina nelielos gabaliņos. Sīpolus liek uz pannas un cep uz sviestā līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno gailenes un cep līdz mīkstas.
Tikmēr sakuļ olas, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus.
Gailenes ber uz mīklas, izlīdzina, pāri sadrupina kazas sieru, pārkaisa rīvēto cieto sieru un garšaugus. Tad vienmērīgi pārlej sakulto olu.
Cep līdz 180C uzkarsētā cepeškrāsnī līdz tarte kļuvusi zeltaini brūna, apmēram 30-40 minūtes.
Man tarti patīk baudīt atdzesētu.

DSC_4027DSC_4154 copy

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s