Nupat ir sajūta, ka ikvienam saulainas dienas mirklim jāuzliek pauzīte, vismaz jānobildē, lai garajos ziemas mēnešos būtu kur smelties prieku un enerģiju. Jums tā nav?
Šodien saulainie kadri un vienkārša, bet interesanta pastas recepte ar valriekstiem mascarpone siera mērcītē. Bez gaļas, jā. Bet rieksti un siers padara šo ēdienu pietiekami sātīgu.
Pasta ar valriekstiem mascarpone siera mērcītē
Nepieciešams:
1 glāze Fusilli pastas (piemēram jaunā Dobeles Dzirnavnieka cieto kviešu miltu pasta)
sauja valriekstu
sauja smalki rīvēta Trikentālers siera (vai kāda cita puscietā siera)
3 ēd.k. mascarpone siera
pētersīļi
2 ķiploka daiviņas
mazs jaunais sīpols vai Šalotes sīpols vai 1/2 brūnā sīpola
jūras sāls
vīnogu kauliņu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Pastu pagatavo pēc instrukcijas, kas norādīta uz iepakojuma. Izlobītus valriekstus sīki sakapā. Sīpolu sakapā un uz pannas eļļā apcep, beigās pievienojot ķiploku. Mascarpone sieru samaisa ar Trikentāleru un riekstiem, pievieno sīpoliem. Karsē tikai tik ilgi, līdz siers izkūst. Tad iemaisa pētersīļus. Kad pasta gatava, to nokāš un pievieno mērcei uz pannas. Samaisa. Pasniedz.
Skaistas bildes! 🙂