Saldi krēmīgā panna cotta ar kļavu sīrupu kombinācijā ar skābenajām mellenēm ir īsts svētku gardums.
Bet pirms tam… mmm… protams, cepetis, protams, štovētie kāposti, miežu putra ar sēnēm un Mascarpone, marinēti ķirbīši. Viss kā pienākas. Un lai visi laimīgi.
Ja sanāk, noteikti izmēģiniet vēl šajos svētkos.
Kļavu sīrupa panna cotta ar mellenēm
7 porcijām nepieciešams:
700 ml saldais krējums
300 ml bezpiedevu jogurts
2 ēd.k. kļavu sīrups
210 g želejas cukurs
7 ēd.k. saldētas vai svaigas mellenes
Pagatavošana:
Katliņā lej saldo krējumu, kļavu sīrupu un želejas cukuru. Uzvāra, tad noņem no uguns un iemaisa jogurtu. Lej mazos trauciņos, atdzesē istabas temperatūrā un tad liek ledusskapī vismaz uz 6 stundām.
Pasniedz ar mellenēm un pāris pilieniem kļavu sīrupa.