brīvdienu gastronomiskās izvirtības: aromātiskās vistu kājiņas un riekstu-augļu-baltās šokolādes kūciņas

Man pat te nav daudz ko teikt. Dažreiz, kaut ko baudot, vienkārši saproti, ka iepriekš nekas ar tādu garšu nav ēsts un ka garša ir… dievīga. Vistu kājiņas ar sarkano un zaļo čili, kombinācijā ar svaigu citronu, sīpolu un ķiploku izdevās tik aromātiskas, maigi pikantas, tādas, kas burtiski kūst mutē. (Paldies, mās!)

Vistu kājiņas ar čili un citronu

Nepieciešams:

10 svaigas vistu kājiņas
1 neliels ripiņās sagriezts sīpols
4 ķiploka daiviņas
1 zaļais čili
1 cm svaigs ingvers
1 citrona sula
3 ēd.k. saldās čili mērces
šķipsniņa jūras sāls

Pagatavošana:

Vistu kājas kārto bļodā. Pievieno sīpolu, sasmalcinātu ķiploku, no sēklām atdalītu un šķēlītēs sagrieztu zaļo čili un uz smalkās rīves sarīvētu ingveru. Aplej ar citrona sulu, čili mērci, pārkaisa ar jūras sālu. Visu viegli apmaisa. Uz pāris stundām atstāj ledusskapī marinēties.
Kārto cepamtraukā vienā līmenī. Cep cepeškrāsnī 200C apmēram 40 minūtes līdz vistu kājas kļuvušas zeltainas un kraukšķīgas. 

Un šis ir īsts gardums – bagātīgas, mitras un tik saldas riekstu, augļu un baltās šokolādes kūciņas, ko teorētiski vajadzētu tā lēnām, pa mazam gabaliņam baudīt, bet kas tev deva… pazuda nemanot.
Fantastiskas brīvdienas.

Riekstu, augļu un baltās šokolādes kūciņas

Nepieciešams:

2 tāfelītes (200g) baltās šokolādes
sauja mandeļu
sauja Indijas riekstu
3 saujas kokosriekstu skaidiņu
sauja žāvētu aprikozu
2 saujas žāvētu dzērveņu
3 ēd.k. miltu
3 ēd.k. šķidra medus
3 ēd.k. aprikožu ievārījuma

Pagatavošana:

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi. Rupji sasmalcina mandeles un Indijas riekstus, kā arī dzērvenes un aprikozes. Ber palielā bļodā, pievieno kokosriekstu skaidiņas, miltus, aprikožu ievārījumu, samaisa. Pievieno izkausēto šokolādi. Kārtīgi samaisa. Lej ietaukotā, garenā cepampannā (~35×10 cm), izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 150C apmēram 25 minūtes.


Rīt manas mazākās jaunkundzes vārda dienas ballīte ar baloniem un svinīgām pusdienām. Ko gatavošu? Starterī crostini ar mozarellu un krāsnī ceptiem ķirštomātiem, kā arī rukola ar konservētām sviesta pupiņām un… tīģergarnelēm. Galvenajā ēdienā – tortillas, ko katrs viesis var pildīt pēc sirds patikas – cūciņu, vistiņu, avokado, tomātiem, zaļumiem, grieķu jogurta mērcīti. Saldajā – plakanā apelsīnu, magoņu sēkliņu plātsmaize un šokolādes kūciņas ar marcipāna K burtiņiem.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s