Agrāk es arbūzu neēdu. Pat nezinu kāds bija tam iemesls. Un būtībā es tikai pirms pāris gadiem atklāju sulīgās ogas. Ogas…
Man iepatikās to sulīgums un kraukšķis, un galu galā – ēd cik gribi, arbūzs satur ap 80% ūdens, ja domājam par to cik un ko ēdam.
Kad arbūzu sezona rit pilnā sparā, jāizmanto izdevība paeksperimentēt un dažādot arbūzu ēšanas veidus. Pārsteidzoši, pikanti un sulīgi ir šie salāti. Jau gribas tos pagatavot atkal.
Pikantie arbūzu un pastas salāti
Nepieciešams:
2 biezas arbūza šķēles
3 glāzes penne pastas
1 ēd.k. kaltētu tomātu eļļā
pāris plānas šķēles auksti kūpināts šķiņķis
1/2 sīpols
pāris ēd.k. svaiga bazilika
sauja lapu salātu
Mērcei:
1/2 citrona sula
1 ēd.k. medus
1/3 glāzes valriekstu eļļas
3 ēd.k. baltvīna etiķis
Pagatavošana:
Novāra penne pastu kā norādīts uz iepakojuma. Atdzesē. Arbūza sķēles attīra no sēklām, sagriež kubiņos. Sasmalcina sīpolu un kaltētos tomātus, plānās strēmelītēs sagriež šķiņķi. Rupji sagriež lapu salātus, ko kārto traukā un sajauc ar pārējām sastāvdaļām + baziliks. Sagatavo mērci, sakuļot mērces sastāvdaļas. Pārlej salātiem.